Informatie

INFORMATIE

Kano.nl

Bij ons bent u op het juiste adres voor een sportief avontuur in de Betuwe op en rond het rivier De Linge! Alleen, met uw partner of gezin, maar ook grote(re) groepen zijn van harte welkom om te komen kanovaren op de Linge. Wij beschikken over ruim 500 zitplaatsen: één- en tweepersoons kajaks en Canadese kano’s voor twee, drie, vier personen. Ze staan voor u klaar voor een sportieve ontdekkingstocht door het Linge gebied.

Kano.nl is gelegen in de Betuwe aan de rivier de Linge, een van de meest idyllische riviertjes van Nederland. Over de Linge vaart u langs pittoreske dorpjes, fruitboomgaarden, schitterende natuurgebieden en forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, zoals Fort Asperen en het Fort bij de Nieuwe Steeg (Geofort).  U vertrekt vanuit Enspijk of Buurmalsen in een boot naar keuze.

U heeft keuze uit: 1 of 2 pers kayak of een Canadese kano voor 2, 3 of 4 personen. Voor aanvang van uw vaartocht ontvangt u een vaarkaartje, instructies en persoonlijke instapbegeleiding. Onze vestigingen zijn centraal gelegen tussen Utrecht, Den Bosch, Gorinchem en Tiel.

Wij hebben alleen pinmogelijkheden op locatie Enspijk

Wij beschikken over een groot aantal kajak’s en Canadese kano’s in diverse modellen en uitvoeringen. U kunt zelf kiezen of u alleen of met meerdere personen in de kano wilt varen (Kajak max. 2 personen, Canadese kano max. 4 personen). U huurt een kano voor een dag of een dagdeel (ochtend tot 12.30 uur of middag vanaf 13.00 uur). U levert de kano/kajak weer in op de plek waar u bent begonnen. 

Na een korte instructie en een beetje hulp bij het instappen kunt u zelfstandig, zonder begeleiding een fantastische kanotocht door de Betuwe maken. Omdat er vrijwel geen stroming is op de rivier de Linge kunt u zowel stroom op als stroom afwaarts varen. Kanovaren op de rivier de Linge is uitermate geschikt voor het hele gezin! Er zijn geen gevaarlijke obstakels, stroomversnellingen en er is vrijwel geen gemotoriseerde scheepvaart.

Indien u niet heen en weer wilt met de kano dan kiest u voor een combinatietocht. U vaart met een kano naar keuze vanuit 1 van de start locaties ons vaste wisselpunt, wanneer u daar per kano arriveert zorgen wij ervoor dat er voor u een (kinder) fiets klaar staat zodat u via een mooie route over de dijken weer terug kunt fietsen naar de startlocatie.

Voor grote groepen (o.a. scholen en bedrijven) hebben wij speciale prijzen en arrangementen op aanvraag. Stuur een email met uw verzoek naar info@kano.nl

Openingstijden vestigingen:De vestigingen Enspijk (*) en Buurmalsen(*) zijn van begin april tot eind oktober (afhankelijk van het weer en de reserveringen) geopend van:
Maandag t/m zondag van 09.00 – 20.00 uur. Met mooi weer zijn wij langer open
Kantoortijden kunnen afwijken van bovengenoemde tijden. Indien wij telefonisch niet bereikbaar zijn kunt u een email sturen. Bij onvoldoende reserveringen kan een vestiging worden gesloten!!!
Reserveren aanbevolen.
(*) Het kan voorkomen dat niet beide vestigingen open zijn dus belt u even om te informeren. Kano.nl behoudt zich het recht voor om op rustige dagen de boeking over te zetten naar een andere locatie dan geboekt. Bij slecht weer adviseren wij u om even te bellen of we open zijn, het zou kunnen dat wij bij slecht weer eerder dicht gaan of helemaal gesloten zijn.
Voor bedrijven, scholen of groepen zijn er meer mogelijkheden buiten de reguliere openingstijden. Informeert u naar de mogelijkheden.

Omgeving

De Linge is een riviertje dat zich al slingerend een weg baant, dwars door de Betuwe (ook wel de Fruittuin van Nederland genoemd). In vroeger jaren (enkele eeuwen geleden) was de Linge een woeste, brede rivier, die jaarlijks buiten haar oevers trad. Nu is de Linge een lieflijk en nagenoeg stilstaand water. Slechts de vele wielen herinneren aan haar onstuimige karakter van weleer. De Linge is Nederlands langste eigen rivier (108 km) en vindt haar oorsprong vlakbij Duitsland. U ziet er echter geen grote doorgaande schepen. Bij Tiel kruist de Linge namelijk het Amsterdam-Rijnkanaal, hetgeen een voor de doorgaande scheepvaart onneembaar obstakel is.

Wat u wél zult zien zijn schitterende boerderijen, weelderige boomgaarden, oude molens en kerkjes, schattige dorpjes en vestingstadjes met gezellige terrasjes aan het water, wuivende rietkragen, grienden, grazend vee en dieren die u in Nederland niet (meer) zou vermoeden, zoals ijsvogels, ooievaars, roerdompen, herten, reeën en zelfs schildpadden!

Om al dit moois op een speciale manier te ontdekken, zou u per fiets vanaf de kant en per kano vanaf het water hier op avontuur moeten gaan.

Maar waarom dan niet bijvoorbeeld heen per kano en terug per fiets?

Bij Kano.nl is dit mogelijk! Wij verhuren namelijk niet alleen kano’s en kajaks, maar ook fietsen. Wij beschikken over een tweetal verhuurlocaties langs de Linge, op een ideale plaats en afstand van elkaar, zodat wij de mogelijkheid kunnen bieden om op 1 dag relaxed per kano heen, en per fiets terug te gaan.

Een fantastische kanotocht door afwisselende natuur en kleine dorpjes en een fietstocht terug via een gedeelte van de “Lingeroute”, een van Nederlands mooiste fietstrajecten. Of u nu alleen komt of met uw partner of gezin, iedereen is bij ons op het juiste adres. Ook grote(re) groepen. Door het rustige karakter van De Linge is deze bij uitstek geschikt als kanorivier voor jong en oud en alles daar tussenin. Zelfs een frisse duik is geen enkel probleem; zowel de temperatuur als de kwaliteit van het water in de Linge is hiervoor prima geschikt.

Wij bieden een scala van mogelijkheden voor welke groep dan ook, of het nu gaat om een verjaardagspartijtje, vrijgezellenfeest, personeelsuitje, teambuilding-dag, meeting-onderbreker, familiereünie, sportdag, of wat dan ook. Wij zijn u graag van dienst met originele ideeën voor een compleet verzorgd uitstapje!

Kom jij ons team versterken?

De Betuwse Stromen is al 30 jaar een begrip in de Betuwe. Buiten op onze 2 rondvaartschepen ontvangen wij ook vele toeristen voor kano-, fiets- en sloepverhuur. Wij zijn in het seizoen voortdurend op zoek naar versterking van ons team. Word jij onze nieuwe collega?

Heeft u een vraag?