Kano.nl | Kom varen over de prachtige Linge

FAQ

Veel gestelde vragen.

Vragen verdienen antwoord. Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen. 

Kano.nl beschikt over een grote vloot met verschillende kajak’s en Canadese kano’s in diverse modellen en uitvoeringen. Je kunt er zelf voor kiezen om alleen of met meerdere personen in de kano te varen.  (Kajak max. 2 personen, Canadese kano max. 4 personen waarvan 2 kinderen). 

Nee, kanovaren is niet moeilijk. Na een korte instructie en een beetje hulp bij het instappen kun je zelfstandig, zonder begeleiding een fantastische kanotocht door de Betuwe maken. Omdat er vrijwel geen stroming is op de rivier de Linge kun je zowel stroom op- als afwaarts varen. Kanovaren op de rivier de Linge is uitermate geschikt voor het hele gezin! Er zijn geen gevaarlijke obstakels, stroomversnellingen en er is weinig grote gemotoriseerde scheepvaart.

Wanneer je niet heen en weer over dezelfde route wilt kanoën kun je voor een combinatietocht kiezen. Vaar met een kano naar keuze vanuit 1 van de start locaties ons vaste wisselpunt. Op deze locatie staat een  (kinder)fiets voor je klaar. Zo kun je de tocht vervolgen over de weg. Langs de mooie routes over de dijken terug naar de startlocatie.

Voor grotere groepen zoals  scholen en bedrijven hebben wij speciale prijzen en arrangementen op aanvraag. Neem contact met ons op of stuur een e-mail naar info@kano.nl

Lekker aan de Linge verhuurt Bikkel iBee TB matt black elektrische damesfietsen met 7 versnellingen. De Ibee is een gewone fiets die elektrisch ondersteund wordt. De fiets is nauwelijks herkenbaar als een elektrische fiets en kan ook prima gebruikt worden zonder de ondersteuning aan te zetten. Dit komt door de lichte krachtige motor en geeft geen extra weerstand wanneer de ondersteuning uit staat. 

Lekker aan de Linge verhuurt Shimano Nexus met 7 versnellingen. Verder is de Bikkel ZOAC Nexus 7 Dames voorzien van een verende zadelpen en een verende voorvork. Met deze lichtgewicht stoere stadsfiets heb je geen enkel probleem met langere fietstochten. De fiets is luxe uitgevoerd waardoor je ten alle tijden een comfortabele fietsrit ervaart.

Je huurt een kano voor een gehele dag of een dagdeel (ochtend tot 12.30 uur of middag vanaf 13.00 uur). Je levert de kano/kajak weer in op de plaats waar je bent opgestapt.  

Voorbereiding

Vlakbij onze beide locaties is er een ruime parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. Bij locatie Enspijk kun je doorrijden over het pad achter het huis. Daar vind je een groot grasveld aan de linkerkant waar de auto gratis geparkeerd kan worden. In Buurmalsen kun je gratis parkeren aan de Kostverlorenkade. Je wandelt dan over de brug en Linge naar de opstapplaats.  

Na het aanmelden bij het locket, wandel je richting de waterkant. Bij locatie Enspijk is de vlonder met kano’s onder het viaduct van de A2.

Het kan natuurlijk gebeuren dat er onderweg iets misgaat met de kano, boot of fiets. Je kunt dan ons hoofdnummer 0345-651959 bellen. We zorgen dan voor een passende oplossing en kunnen je eventueel ophalen op je bestemming. 

Ja dat kan. Er zijn op verschillende plekken om aan te leggen zoals grasveldjes, steigers of aanlegplaatsen. Zorg er uiteraard voor dat de kano of boot goed is vastgeknoopt. Let verder goed op dat je niet op privéterrein aanmeert.